pomidory w galarecie z żelatyną na zimę

20 min
8 porcji
Pomidory w galarecie z żelatyną na zimę
lainen, stock.adobe.com
0

Dodaj do swojego notatnika przepis na galaretowate pomidory z żelatyną. Gwarantuję, że będziesz mile zaskoczony wynikami. Lepiej gotować z dużych i słodkich pomidorów. Ułóż je warstwami lub zmieszaj z cebulą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatynę zalać 150 ml zimnej wody i odstawić na 15 minut.

Pokrój pomidory i obraną cebulę.

Złóż czarny pieprz, pomidory i cebulę do słoików.

Zagotuj pozostałą wodę, wlej do słoików z pomidorami i pozostaw pod pokrywkami na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ocet, żelatynę i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej marynatę do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy