zmielone Maliny w słoiku

20 min
3 porcje
Zmielone Maliny w słoiku
Alusha, stock.adobe.com
0

Klasyczny dżem jest gotowany nie tylko przez długi czas, ale także nieznośnie gorący. Zwłaszcza jeśli robisz dużo pustych miejsc. Bardziej podobają mi się szybkie przepisy na starte jagody, a jednym z nich chcę się podzielić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj maliny i zostaw tylko całe piękne jagody. Delikatnie spłucz zimną wodą i pozwól jej spłynąć.

Zmiel jagodę na puree plastikową lub drewnianą łyżką, ale nie używaj metalu. Po utlenieniu nadaje kęsowi swój smak.

Dodaj cukier do puree malinowego, dokładnie wymieszaj i odstaw na 2 godziny.

Ponownie wymieszaj i napełnij suche, schłodzone, wysterylizowane słoiki do góry. Zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy