kompot bez miąższu na zimę

45 min
4 porcje
Kompot bez miąższu na zimę
qwartm, stock.adobe.com
0

Zwykle aby przygotować kompot na zimę, świeże owoce lub jagody są zwijane w słoikach. Ale czy można zrobić po prostu napój, bez miazgi i niczego więcej? Możesz, a w tym przepisie powiem Ci, jak go ugotować i co musisz wziąć pod uwagę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka, umyj jagody, dodaj cukier i przyprawy i zalej wodą.

Zagotuj kompot i gotuj przez 15 minut, aż będzie nasycony. Dodaj miód i kwas cytrynowy.

Odcedź kompot do wysterylizowanych słoików.

Sterylizuj je przez kolejne 10-15 minut w garnku z wodą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy