kapusta kiszona z octem na zimę

30 min
4 porcje
Kapusta kiszona z octem na zimę
Carey, stock.adobe.com
0

Jeśli szukasz sposobu, aby Twoja dieta była bardziej zróżnicowana i zdrowa, poszukaj kiszonej kapusty z octem. Polecam dodać go do sałatek lub użyć jako dodatek do dań mięsnych. Ponadto kapusta kiszona zawiera wiele składników odżywczych i witamin.

Składniki

  • kapusta - 2.5 kg
  • marchew - 200 g
  • woda - 1.2 l
  • cukier - 100 g
  • sól - 1.5 art.
  • ocet - 110 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i zetrzyj warzywa rękami.

Ubij je w sterylnych słoikach.

Zagotuj wodę z resztą składników.

Wlać kapustę i pozostawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin.

Zamknij pokrywki i przechowuj w lodówce lub w piwnicy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy