dżem morelowy z pektyną

35 min
4 porcje
Dżem morelowy z pektyną
benbro, stock.adobe.com
0

Najgrubszy dżem uzyskuje się podczas długiego trawienia owoców lub jagód. Ale możesz zaoszczędzić czas, a jednocześnie zaoszczędzić więcej witamin. Aby to zrobić, proponuję po prostu dodać pektynę. Jest to absolutnie naturalna substancja, która jest już zawarta w morelach. Po prostu zwiększmy jego liczbę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz pektynę i 2 łyżki cukru.

Usuń pestki z moreli i zmiel owoce za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Dodaj pozostały cukier, zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Dodaj pektynę, mieszając i gotuj dżem przez kolejne 5 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy