ogórki w zalewie czosnkowym na zimę

25 min
8 porcji
Ogórki w nadzieniu czosnkowym na zimę
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się miłośnikom pikantnych pikli. Chrupiące ogórki w nadzieniu czosnkowym są gotowane ze sterylizacją. Zwróć uwagę, że czosnek jest mielony bez dodatku czosnku. W ten sposób okazuje się bardziej aromatyczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj ogórki i pokrój w plasterki.

Umieść przyprawy i ogórki w słoikach, potrząsając nimi kilka razy.

Obierz czosnek i grubo posiekaj.

Połącz wodę, czosnek, koncentrat pomidorowy, cukier, sól i olej.

Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików z ogórkami.

Sterylizuj przez 15 minut, równomiernie rozprowadź ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy