galaretka z agrestu i czerwonej porzeczki

20 min
12 porcji
Galaretka z agrestu i czerwonej porzeczki
Okssi, stock.adobe.com
0

Jeśli masz te dwie wspaniałe jagody, koniecznie wypróbuj taki przepis. Galaretka agrestowo — czerwona porzeczka to pyszne połączenie smaków, lekkiej cierpkości i cudownych aromatów. Taki przedmiot należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody, oczyść i dokładnie spłucz.

Zmiel w blenderze lub kilkakrotnie przepuść przez maszynkę do mięsa.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się nasion i skórki. W razie potrzeby ten etap można pominąć.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 30 minut.

Gotuj dwa razy przez 5 minut, robiąc 1 godzinę przerwy.

Napełnij przygotowane słoiki gorącą galaretką i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy