dżem truskawkowo-malinowy

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z truskawek i malin
Syda Productions, stock.adobe.com
0

Dżem malinowo-truskawkowy sam w sobie można nazwać klasykiem. Dwie jagody są bardzo harmonijnie połączone pod każdym względem: pod względem smaku, aromatu i tekstury. Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować taki dżem o idealnej konsystencji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj jagody cukrem i pozostaw na 2 godziny.

Umieść na kuchence i gotuj na małym ogniu przez pół godziny, mieszając.

Poczekaj, aż przedmiot lekko ostygnie i zmiel blenderem.

Ponownie zagotuj dżem, gotuj przez 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy