Gruziński satsebeli z pomidorów, papryki i czosnku na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gruziński satsebeli z pomidorów, papryki i czosnku na zimę
Anna Bogush, stock.adobe.com
0

Klasyczne Gruzińskie sosy są dobre ze względu na swoją wszechstronność, a jednocześnie różnorodność. Sam satsebeli można przygotować w dziesiątkach różnych odmian. Na przykład oto przepis na pomidory, paprykę i czosnek. Również do konserw na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory w blenderze.

Osobno zmiel oba rodzaje pieprzu, czosnek i pietruszkę.

Wymieszaj wszystko razem, zagotuj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj cukier, sól i przyprawy i gotuj satsebele przez kolejne 20-30 minut, aż będą gęste.

Zwiń sos w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy