melon w puszkach na zimę

55 min
10 porcji
Melon w puszkach na zimę
azerbaijan-stockers, stock.adobe.com
0

Oszczędne gospodynie domowe robią puste miejsca na zimę z szerokiej gamy składników. Melony też nie są pozbawione uwagi. Na pewno spodoba ci się melon w puszkach. Gotowanie jest bardzo proste. Dzielę się przepisem, którego używam każdego roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój melona na pół, wybierz nasiona, obierz.

Pokrój melona na małe kawałki, przykryj cukrem i odłóż na bok na 5-6 godzin.

Ułóż kawałki melona w słoikach i napełnij powstałym syropem.

Sterylizuj przez 15 minut, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy