kompot śliwkowy na zimę

30 min
4 porcje
Kompot śliwkowy na zimę
borisshevchuk, stock.adobe.com
0

W topie popularności kompotów zimowych śliwka z pewnością zajęłaby szczególne miejsce. Faktem jest, że zawsze daje bogaty smak i kolor, dlatego tak bardzo lubią gospodynie domowe. Dziś chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem, którego używam co roku.

Składniki

  • śliwki - 800 g
  • cukier - 1.5 szklanki
  • woda - 5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj śliwkę i włóż do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 7 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij śliwkę i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy