dżem wiśniowy z orzechami włoskimi

25 min
6 porcji
Dżem wiśniowy z orzechami włoskimi
OLGA, stock.adobe.com
0

Nadszedł czas, aby urozmaicić klasyczne przepisy. Na przykład uzupełnij zwykły dżem wiśniowy orzechami włoskimi. Ze względów bezpieczeństwa zalecam usuwanie nasion z wiśni. W przeciwnym razie wszystko jest proste i szybkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wiśnie pod bieżącą wodą, usuń pestki.

W głębokim rondlu połącz wodę i cukier, gotuj przez 2 minuty.

Wlej wiśnie do syropu i gotuj przez 5 minut.

Orzechy włoskie suszyć przez kilka minut na patelni i wsypać na patelnię z wiśniami. Gotuj wszystko razem przez 10 minut na małym ogniu.

Włóż dżem do przygotowanego pojemnika, zamknij pokrywki i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy