galaretka z czarnej porzeczki bez pestek i skórki

30 min
4 porcje
Galaretka z czarnej porzeczki bez pestek i skórki
Vera.FoodandGarden, stock.adobe.com
0

Ta uczta jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczna i zdrowa. Używam tylko dojrzałych jagód czarnej porzeczki, bez pestek i skórki. Pozwala to uzyskać gładszą i bardziej jednolitą galaretkę. Mówię Ci, jak jest to wygodniejsze i łatwiejsze do osiągnięcia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Porzeczki zalać połową wody, dusić do miękkości i zmielić przez sito.

Rozcieńczyć żelatynę w pozostałej wodzie.

Dodaj cukier do porzeczek, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Wlej żelatynę, wymieszaj i zdejmij galaretkę z ognia.

Zwiń go na zimę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy