dżem z tarniny z jabłkami bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z tarniny z jabłkami bez pestek
severga, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz dżem o złożonym i jasnym smaku, koniecznie wypróbuj tę opcję z jabłkami i tarniną. Co więcej, gotuję go bez pestek, więc jest też wygodny. Dzielę się ze wszystkimi recepturą, którą przetestowałem od pierwszego sezonu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej tarninę wodą, gotuj przez 5-7 minut do miękkości i przetrzyj przez sito.

Jabłka obierz i pokrój losowo. Dodaj do cierni.

Dodaj cukier, zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I jeszcze raz.

Po ostatnim gotowaniu wlej gorący dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy