galaretka z czerwonej porzeczki z gałązkami

30 min
4 porcje
Galaretka z czerwonej porzeczki z gałązkami
Gulsina, stock.adobe.com
0

Najbardziej frustrującą częścią pracy z czerwonymi porzeczkami jest delikatne odrywanie wszystkich jagód z gałązek. Czasami po prostu pomijam ten etap w nastroju. Nie stanowi to problemu i nie przeszkadza w robieniu czegokolwiek – nawet galaretki. Następnie powiem ci wszystkie szczegóły.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz porzeczki gałązkami.

Napełnij go cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 7-8 minut, mieszając.

Przetrzyj galaretkę przez sito i wlej do czystych, suchych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy