keczup pomidorowy z czosnkiem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Keczup pomidorowy z czosnkiem na zimę
colnihko, stock.adobe.com
0

Aby klasyczny domowy keczup pomidorowy był bardziej pikantny i wyrazisty, dodaję do niego czosnek. Takie proste rozwiązanie działa lepiej niż najdziwniejsze mieszanki przypraw. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, pokrój wszystkie warzywa i czosnek.

Zmiel wszystko razem za pomocą blendera.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut.

Dodaj cukier, sól i przyprawy do smaku.

Gotuj przez kolejne 15 minut. 5 minut przed końcem wlej ocet.

Zwiń keczup do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy