dżem z rokitnika z orzechami włoskimi

45 min
4 porcje
Dżem z rokitnika z orzechami włoskimi
Piotr Krzeslak, stock.adobe.com
0

Warto raz spróbować dodać orzechy włoskie do dżemu – a teraz chcę je dodawać dosłownie wszędzie w poszukiwaniu nowych ciekawych kombinacji. Jedną z takich świetnych opcji jest dżem z rokitnika. Nie tylko smaczne, ale także zdrowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj rokitnik cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut.

Dodaj posiekane orzechy i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i wanilinę, gotuj dżem przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy