arbuzy w puszkach na zimę

50 min
1 porcja
Arbuzy w puszkach na zimę
Iryna Budanova, stock.adobe.com
0

Jeśli nigdy nie konserwowałeś arbuzów na zimę - wiele straciłeś – Zwłaszcza w szczycie sezonu, kiedy są dość niedrogie i można je kupić na każdym rogu. Jeśli chcesz poeksperymentować-Złap świetny przepis.

Składniki

  • arbuz - 1 rzecz
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 art.
  • Aspiryna - 3 tabletki
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój arbuza ze skórką na kawałki i szczelnie włóż do 3-litrowego słoika.

Dodaj tam wszystkie inne składniki.

Zalej wrzącą wodą i zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy