marynowany czosnek na zimę

30 min
4 porcje
Marynowany czosnek na zimę
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Czosnek dobrze się przechowuje, więc w odpowiednich warunkach leży przez miesiące. Ale możesz to zrobić jeszcze łatwiej i po prostu marynować goździki na zimę w szczycie sezonu. Więc na pewno nie zepsują się, nie wyschną i nie przyciągną szkodników.

Składniki

  • czosnek - 7-8 głowice
  • woda - 1 szkło
  • sól - 1 art.
  • ocet - 1 art.
  • ziele angielskie - 10 groszek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż ząbki czosnku do sterylnego słoika i zalej wrzącą wodą. Pozostaw na 10 minut pod przykryciem.

Odcedź i dodaj do niej sól i pieprz.

Ponownie zagotuj, dodaj ocet, zalej czosnek i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy