gęsty dżem-pięć minut czarnej porzeczki

25 min
8 porcji
Gęsty dżem
Melica, stock.adobe.com
0

Proste przepisy zawsze były popularne. Jednym z nich dzisiaj chcę się z wami podzielić. Gotuj gęsty dżem-pięć minut z czarnej porzeczki, ale w ten sposób możesz ugotować prawie każdą jagodę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody porzeczki z gałązek, obierz suche ogony i spłucz.

Zmiel w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z cukrem i pozostaw na 1-1,5 godziny.

Umieść patelnię na małym ogniu, gotuj przez 5 minut i odłóż na bok, aby ostygła.

Po 1 godzinie ponownie podpal patelnię, gotuj przez 5 minut i odstaw na 2-3 godziny.

Po raz trzeci gotuj dżem przez 5 minut, włóż do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy