opatrunek barszczowy na zimę

1 godz. 20 min.
10 porcji
Dressing do barszczu na zimę
georgina198, stock.adobe.com
0

Uwielbiam puste wkłady ze względu na prostotę i wygodę użytkowania. Takie słoiki wielokrotnie mi pomagały, gdy nie było wystarczająco dużo czasu na długie gotowanie. Nie da się odróżnić smaku, a oszczędność siły jest kolosalna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Najpierw umyj i obierz wszystkie warzywa. Pokrój buraki, marchewki i cebulę w cienkie paski.

Wyślij je do dużego rondla, dodaj olej, jedną trzecią octu i wymieszaj.

Wlej wodę do warzyw, zagotuj i gotuj przez 10-15 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Zmiel pomidory w blenderze lub zetrzyj je. Wlej przecier pomidorowy i pozostały ocet do garnka na resztę warzyw.

Dodaj cukier, sól, pieprz i liść laurowy. Dusić wszystko razem przez około 40 minut – do miękkości.

Wlej sos barszczowy do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy