ketchup na zimę z pomidorów w powolnej kuchence

1 godz. 25 min.
6 porcji
Ketchup na zimę z pomidorów w powolnej kuchence
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Pokochasz ten przepis, nawet jeśli nigdy wcześniej nie robiłeś sosów. Wystarczy postępować zgodnie z tymi zaleceniami, a keczup pomidorowy w powolnej kuchence okazuje się po prostu idealny. Spróbuj tego, możesz chcieć dodać więcej soli lub cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory na duże kawałki i obraną cebulę.

Złożyć do miski wolnowaru, posypać cukrem i odstawić na 30 minut.

Zamknij pokrywkę i włącz program "gaszenie"na 20 minut.

Przetrzyj miękkie warzywa przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.

Wymieszaj powstałą masę z solą, mielonym pieprzem i olejem.

Włóż masę do miski multicookera i aktywuj tryb "Pieczenie"na 1 godzinę.

Dwie minuty przed końcem wlej ocet i dobrze wymieszaj.

Po sygnale umieść gorący keczup w słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy