dżem-pięć minut agrestu i czarnej porzeczki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Z jednej strony gotowanie dżemu przez pięć minut jest czasochłonne ze względu na fakt, że obrabiany przedmiot musi się ochładzać w przerwach. Z drugiej strony jest to najprostsza technologia, która nie wymaga żadnego wysiłku ani umiejętności. Dzielę się moim ulubionym przepisem na agrest i czarną porzeczkę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagodę, usuń ogony i gruz i przykryj cukrem.

Zostaw ją na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut. Pozwól mu całkowicie ostygnąć.

I tak jeszcze raz.

Po raz trzeci gotuj dżem przez 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy