dżem-pięć minut porzeczki

10 min
8 porcji
Dżem
Jurga Jot, stock.adobe.com
0

Krótkie gotowanie nie tylko oszczędza czas, ale także pozwala zachować składniki odżywcze jagód lub owoców. Opowiadam przepis na dżem-pięć minut porzeczki. W ten sposób możesz gotować czerwone, czarne, różowe i białe porzeczki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, opłucz i włóż do rondla.

Przykryj cukrem, przykryj i pozostaw na noc.

Zagotuj na małym ogniu, dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez 5 minut.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącym dżemem, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy