kawior z cukinii na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 30 min.
3 puszki
Kawior z cukinii na zimę przez maszynę do mięsa
qwartm, stock.adobe.com
0

Zróbmy pyszny kawior z cukinii w puszkach. Uwielbiam ten przepis za prostotę - bez długiego krojenia, bez smażenia i bez sterylizacji. W takim przypadku kawior jest przechowywany wystarczająco długo. Produkty są dostępne, a spędzonego czasu jest niewiele.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cukinię i nasiona, pokrój losowo. Obierz paprykę z łodyg, usuń nasiona, pokrój na duże kawałki.

Przepuść przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Sól masę warzywną, dodaj cukier, koncentrat pomidorowy, olej roślinny i posiekany czosnek. Dobrze wymieszaj.

Umieść przedmiot na ogniu, zagotuj i na średnim ogniu pod pokrywką, od czasu do czasu mieszając, gotuj przez 30 minut.

Wprowadź ocet i gotuj przez kolejne 5-10 minut.

Wlej gorący kawior z cukinii do przygotowanych sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do ostygnięcia. Następnie przenieś obrabiany przedmiot w chłodne, ciemne miejsce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy