dżem z bursztynowego jabłka w plasterkach cynamonu

45 min
4 porcje
Bursztynowy dżem jabłkowy z plasterkami cynamonu
volga1971, stock.adobe.com
0

Na liście najlepszych sposobów przygotowania jabłek na zimę na pewno będzie ten bursztynowy dżem cynamonowy. Dla odmiany ugotujemy go w plasterkach, aby zachować teksturę owoców. Ten dżem świetnie komponuje się z tostami, jogurtem i płatkami owsianymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Cienko pokrój jabłka w kliny i włóż do syropu.

Doprowadzić do ponownego wrzenia i gotować przez kolejne 30 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i cynamon, gotuj dżem przez kolejne 5 minut i zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy