pierwsze dania 15.03.2022

zupa mleczna z orzechami włoskimi

15 min
4 porcje
Zupa mleczna z orzechami włoskimi
FomaA, stock.adobe.com
0

Jesteśmy przyzwyczajeni do zup mlecznych z ryżem, makaronem lub kaszą gryczaną. A co z tak gęstą i interesującą opcją z warzywami, koperkiem i posiekanymi orzechami włoskimi? Nawiasem mówiąc, radzę najpierw usmażyć orzechy, aby uzyskać jaśniejszy smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj ogórki i koperek, dopraw.

Zmiel połowę orzechów czosnkiem w blenderze i ubij wszystko kwaśnym mlekiem.

Napełnij ogórki mlekiem i posyp pozostałymi posiekanymi orzechami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy