dżem figowy po azerbejdżańsku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem figowy po azerbejdżańsku
Picture Partners, stock.adobe.com
0

Pomimo faktu, że figi są dość specyficzną podstawą dla półfabrykatów, ich asortyment jest dość zróżnicowany. Na przykład dżem figowy w języku azerbejdżańskim zdecydowanie zasługuje na uwagę wszystkich, którzy kochają jasne smaki i aromaty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz figi, przykryj cukrem i odstaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut na małym ogniu.

Pozwól gotowaniu całkowicie ostygnąć i gotuj jeszcze dwa razy przez 15 minut w ten sam sposób.

Po ostatnim gotowaniu rozprowadź gorący dżem w sterylnych słoikach, ułóż plasterki cytryny na wierzchu i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy