ostry kawior z buraków na zimę przez maszynę do mięsa

2 godz. 0 min.
4 porcje
Ostry kawior z buraków na zimę przez maszynkę do mięsa
DadoPhotos, stock.adobe.com
0

Kawior warzywny niekoniecznie jest tylko cukinią lub bakłażanem. A najlepszym tego dowodem jest ten pikantny kawior z buraków. Jest również bardzo prosty w przygotowaniu, jeśli masz pod ręką maszynę do mięsa. Następnie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz wszystkie warzywa i przepuść je przez maszynę do mięsa.

Dodaj masło, sól i cukier i gotuj kawior przez 1.5 godziny na małym ogniu, mieszając.

Dodaj zmiażdżony czosnek i ocet, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10-15 minut i zwiń kawior w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy