galaretka z żółtej śliwki bez pestek

45 min
2 porcje
Galaretka z żółtej śliwki bez pestek
manyakotic, stock.adobe.com
0

Uwielbiam puste miejsca z żółtej śliwki nawet bardziej niż zwykłe Węgierki. Okazują się nieco kwaśne i bardzo świeże – wspaniała odmiana na zimę. Dzielę się sprawdzoną galaretką. Oczywiście ugotujemy go bez pestek i jak wygodniej się ich pozbyć-powiem ci też.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij odpływ wodą i gotuj przez 20 minut.

Przetrzyj go przez sito i pozwól mu trochę ostygnąć.

Wymieszaj pektynę z cukrem, dodaj do puree śliwkowego i wymieszaj.

Doprowadź przedmiot do wrzenia, gotuj galaretkę przez 7 minut i włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy