kapusta gruzińska na zimę

25 min
12 porcji
Kapusta gruzińska na zimę
An-T, stock.adobe.com
0

Lubisz pikantne przekąski? W takim razie pokochasz kapustę po gruzińsku! Najlepiej gotować w drewnianej beczce,ale plastikowe lub emaliowane wiadro też będzie działać. Do ucisku należy użyć ciężaru ciężar, który stanowi 10% całkowitej masy warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.

Do schłodzonej marynaty dodaj ocet i wymieszaj.

Pokrój kapustę na duże kawałki.

Obierz buraki i posiekaj.

Pokrój ostrą paprykę, obierz nasiona i drobno posiekaj.

Włóż kapustę zmieszaną z burakami, ostrą papryką, przyprawami i ząbkami czosnku do przygotowanego pojemnika.

Przykryj ziołami, wlej marynatę i ustaw ucisk. Po 1 miesiącu kapusta będzie gotowa.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy