pierwsze dania 18.02.2022

puree z groszku z topionym serem

45 min
4 porcje
Zupa grochowa z roztopionym serem
Viktor Kochetkov, stock.adobe.com
0

Zupy z topionego sera od dawna są klasykami. Zawsze jest smaczny i interesujący, zwłaszcza że możesz dodać taki ser prawie wszędzie. Na przykład w klasycznej zupie grochowej puree z rozdrobnionego groszku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez kilka godzin i spłukać.

Grubo posiekaj ziemniaki i polej je bulionem z groszku. Gotuj do miękkości.

Podsmaż cebulę na złoty kolor, Wyślij do zupy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zmiel masę blenderem i ponownie podpal.

Dodaj stopiony ser i gotuj na małym ogniu, aż się rozpuści.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy