pierwsze dania 15.03.2022

tajska zupa mleczna na mleku kokosowym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tajska zupa mleczna na mleku kokosowym
lindahughes, stock.adobe.com
0

Aby w pełni cieszyć się wieloaspektowym smakiem tajskiej zupy, radzę gotować ją na mleku kokosowym. I na teraźniejszości, nie na bazie ryżu. Zwykle jest sprzedawany w puszkach lub tetrapakach w wybranych działach kuchni azjatyckiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj filet z kurczaka w wodzie i pokrój.

Wlej mleko kokosowe do bulionu, zagotuj i dodaj grubo posiekane grzyby. Gotuj przez 7 minut.

Odłóż kurczaka z powrotem i dodaj posiekany czosnek, chili, trawę cytrynową i przyprawy. Gotuj jeszcze przez minutę.

Zdejmij zupę z ognia i posyp posiekaną kolendrą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy