dżem dyniowy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem dyniowy na zimę
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

W ostatnich latach coraz częściej eksperymentuję z robieniem dżemów z niebanalnych składników. Ta opcja dyni sprawi, że ty i twoi bliscy będziecie całkowicie zachwyceni. Bardzo radzę dodać ulubione przyprawy, takie jak cynamon lub goździki.

Składniki

  • Dynia - 1.5 kg
  • brązowy cukier - 1 kg
  • sok z cytryny - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel obraną dynię w blenderze, dodaj cukier i przyprawy i umieść na kuchence.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj sok z cytryny, włóż dżem do słoików i sterylizuj je na patelni przez kolejne 15 minut, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy