kompot wiśniowy z miętą i cytryną na zimę

35 min
2 porcje
Kompot wiśniowy z miętą i cytryną na zimę
Katyshka, stock.adobe.com
0

Cytryna i mięta to łatwy sposób na nadanie świeżego, przyjemnego akcentu każdemu napojowi. Dotyczy to na przykład zbiorów na zimę-taki kompot wiśniowy. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować, aby wydobyć maksimum smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż wiśnie, losowo pokrojoną cytrynę i miętę w czystych słoikach.

Zalej wrzącą wodą przez 15 minut. Pozostaw pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Ponownie napełnij wiśnie i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy