kompot na zimę z całych moreli

30 min
4 porcje
Kompot na zimę z całych moreli
Anton Dios, stock.adobe.com
0

Kompot morelowy można zrobić na różne sposoby. Na przykład rozłóż owoce na połówki. Lub wręcz przeciwnie, zostaw je w całości. Obie opcje są dobre na swój sposób, więc możesz wybrać według własnego gustu. Tylko morele do tego przepisu powinny być mniejsze.

Składniki

  • morele - 1 kg
  • cukier - 200 g
  • woda - 5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj morele i włóż do wysterylizowanych słoików.

Napełnij je cukrem i zalej wrzącą wodą.

Przykryj, odstaw na 10 minut i odcedź na patelnię.

Ponownie zagotuj, zalej morele i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy