SOS satsebeli na zimę z pomidorów i papryki

1 godz. 0 min.
4 porcje
SOS satsebeli na zimę z pomidorów i papryki
Gala, stock.adobe.com
0

Oryginalny gruziński sos satsebeli to prawdziwe aromatyczne arcydzieło, które doskonale nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak i warzywnych. Dziś powiem Ci, jak łatwo i szybko przygotować ten sos na zimę ze świeżych pomidorów i słodkiej papryki – pikantny, z lekką kwaskowatością i pikantnością.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel wszystkie składniki razem w blenderze. Pomidory można najpierw obrać.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować sos do gęstości na minimalnym ogniu - około 40 minut.

Zwiń satsebele w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy