dżem brzoskwiniowy w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem brzoskwiniowy w powolnej kuchence
czarny_bez, stock.adobe.com
0

Głównym problemem w gotowaniu dżemów jest to, że muszą być gotowane przez długi czas, aż zgęstnieją. Ale Multicooker doskonale rozwiązuje ten problem. Czas pozostanie taki sam, ale nie musisz stale stać przy gorącym piecu i mieszać brzoskwiń.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z brzoskwiń i cytryny i zmiksuj blenderem.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj, aż się rozpuści.

Wlej przedmiot do miski multicookera włącz tryb "duszenie"na godzinę.

Można gotować dłużej lub krócej - w zależności od pożądanej gęstości dżemu.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy