kawior grzybowy z gotowanych grzybów na zimę

35 min
4 porcje
Kawior grzybowy z gotowanych grzybów na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Świetne danie na szybką przekąskę. Kawior grzybowy z gotowanych grzybów to prawdziwy ratownik, gdy w lodówce zabraknie jedzenia. Możesz go ugotować z dowolnych grzybów. Najważniejsze jest, aby wstępnie ugotować je w osolonej wodzie z przyprawami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i posiekaj. Zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Przepuść przez maszynkę do mięsa gotowane grzyby i pieczone warzywa.

Włóż do głębokiej patelni, dodaj wodę, przyprawy, cukier, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy