dżem winogronowy z orzechami włoskimi

45 min
4 porcje
Dżem winogronowy z orzechami włoskimi
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Dżem jagodowy nie kończy się na wiśniach lub truskawkach. Na przykład tym razem proponuję ugotować go z winogron. A jednocześnie, aby już jasny smak był jeszcze jaśniejszy, po prostu dodając trochę orzecha włoskiego. Orzechy ogólnie bardzo skutecznie uzupełniają każdy dżem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij cukier wodą, zagotuj i gotuj, aż się rozpuści.

Dodaj winogrona i gotuj przez kolejne 15-20 minut. W razie potrzeby-następnie przerwij dżem blenderem.

Dodaj cynamon i posiekane prażone orzechy.

Gotuj dżem przez kolejne 7 minut i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy