papryka lecho z pomidorami i marchewką na zimę

40 min
12 porcji
Lecho z papryki z pomidorami i marchewką na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Lubię robić lecho, ponieważ za każdym razem można spróbować różnych kombinacji warzyw i zawsze okazuje się pyszne. Dzisiaj powiem ci, jak gotować lecho z papryki z pomidorami i marchewką. Podawaj na stole lub Zamknij na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę przekrój na pół, obierz i grubo posiekaj.

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Pokrój marchewki i obraną cebulę.

Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj masło, przyprawy, cukier i sól.

Gotuj lecho przez 30 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanym pojemniku.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy