gęsta pasta pomidorowa na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta pasta pomidorowa na zimę
Nadzieja Kowbasiuk, stock.adobe.com
0

Pasta pomidorowa wcale nie musi być kupowana za każdym razem. Można go po prostu ugotować raz i samodzielnie zwinąć w małe słoiki. Jest to o wiele łatwiejsze niż się wydaje, a kompozycja na pewno nie będzie zawierała wątpliwych składników i niepotrzebnych konserwantów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa i gotuj, aż ugotują się na małym ogniu.

Przetrzyj je przez sito. Dodaj masło, sól i cukier do puree.

Gotuj makaron do 2 godzin, aż będzie gęsty.

Wlej ocet i zwiń pomidora w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy