pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z wędzoną papryką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzoną papryką
marysckin, stock.adobe.com
0

Wędzone mięso samo w sobie ma bardzo jasny aromat, który przenosi się na zupę grochową. Ale można to uczynić jeszcze bardziej wyrazistym za pomocą przypraw. Na przykład, jeśli dodasz trochę pachnącej wędzonej papryki podczas gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc. Napełnij wodą i gotuj.

Po godzinie dodaj posiekane wędzone mięso. Gotuj przez kolejne 20 minut.

Posiekaj marchewkę, cebulę i paprykę. Smażyć do miękkości i wysłać do zupy.

Po 10 minutach dodaj przyprawy, zmiażdżony czosnek i chili.

Podgrzej zupę jeszcze przez kilka minut i wyjmij z pieca. Posyp posiekanymi ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy