pierwsze dania 21.02.2022

zupa grochowa z ciecierzycą i soczewicą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z ciecierzycą i soczewicą
jul_photolover, stock.adobe.com
0

Miłośnicy roślin strączkowych z pewnością pokochają taką bogatą i pikantną zupę z groszkiem, ciecierzycą i soczewicą. Najtrudniejszą częścią jest gotowanie wszystkich składników z uwzględnieniem czasu. Pamiętaj, aby zapoznać się z instrukcjami na opakowaniach, ponieważ odmiany mogą się różnić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i namocz wszystkie rośliny strączkowe zgodnie z instrukcją.

Podobnie, zgodnie z instrukcją, gotuj je w bulionie warzywnym, dodając stopniowo, w zależności od czasu gotowania.

Posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę i lekko podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i wyślij smażenie do zupy.

Gotuj przez kolejne 15 minut na małym ogniu. Dodaj przyprawy, posiekane chili i czosnek.

Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut i pozwól jej się zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy