tkemali z agrestu na zimę

50 min
10 porcji
Tkemali z agrestu na zimę
Anna Bogush, stock.adobe.com
0

Podstawą do przygotowania sosu mogą być dowolne owoce lub jagody o kwaśnym smaku. Na przykład doskonały tkemali uzyskuje się z agrestu. Przygotujmy go dzisiaj razem na zimę! Uważaj na proporcje, ale nie zapomnij skupić się na swoim guście.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest obierz suche ogony i umieść na patelni.

Dodaj wodę i gotuj przez 10 minut.

Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, a następnie przetrzyj przez sito.

Pokrój ostrą paprykę na pół wzdłuż i obierz nasiona.

Posiekaj zioła, ostrą paprykę i obrany czosnek.

Dodaj ostrą mieszankę do kęsa agrestu, dodaj kozieradkę i sól. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym sosem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy