dżem z aronii z pomarańczą i cytryną

50 min
4 porcje
Dżem z aronii z pomarańczą i cytryną
vadim yerofeyev, stock.adobe.com
0

Delikatny dżem z słodko-kwaśnych jagód aronii jest harmonijnie uzupełniony jasnymi aromatami pomarańczy i cytryny. Idealny dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami i cieszyć się niezwykłymi kombinacjami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć wrzątkiem cytrynę i pomarańczę. Pokrój losowo ze skórką i zmiel blenderem.

Podobnie zmiel aronię. Możesz użyć maszynki do mięsa.

Wymieszaj wszystko razem z cukrem, zagotuj dżem, gotuj przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy