keczup z cukinii z pomidorami na zimę

40 min
8 porcji
Keczup z cukinii z pomidorami na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Z jednej strony zakup gotowego keczupu jest łatwy i niedrogi. Z drugiej strony, w żadnym supermarkecie nie znajdziesz takiej różnorodności opcji, jak możesz sam ugotować. I to nawet nie podnosi kwestii kontrowersyjnych składów. Dzielę się świetnym domowym przepisem na keczup z cukinii z pomidorami!

Składniki

  • pomidory - 1 kg
  • cukinia - 1 kg
  • marchew - 2 kawałki
  • cebula - 2 kawałki
  • czosnek - 1 Głowa
  • cukier - 2.5 art.
  • Olej roślinny - 150 ml
  • sól - 1.5 art.
  • ocet - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • Curry - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz warzywa, pokrój losowo i gotuj na wolnym ogniu z olejem przez około 25 minut.

Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, sól i przyprawy do smaku.

Dusić sos przez kolejne 20 minut na małym ogniu.

Na koniec wlej ocet i zwiń keczup do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy