pierwsze dania 21.02.2022

gęsta zupa grochowa z wieprzowiną i szynką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gęsta zupa grochowa z wieprzowiną i szynką
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Im więcej mięsa w zupie grochowej – tym lepiej. Co więcej, możesz dodać do niego najbardziej różnorodne mięso. Chcę podzielić się z wami sprawdzoną opcją z wieprzowiną i szynką. Sam dostosuj gęstość naczynia ilością bulionu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj wieprzowinę do miękkości, wyjmij i pokrój.

We wrzącym bulionie ugotuj umyty groszek zgodnie z instrukcją.

Pokrój wszystkie warzywa, dodaj do groszku i gotuj, aż będą ugotowane.

Oddziel około połowy masy, z grubsza zmiel blenderem i zmiksuj wszystko razem.

Lekko zrumień szynkę na patelni.

Dodaj wieprzowinę, szynkę, przyprawy i posiekany tymianek do zupy i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy