Sałatka z bakłażana i kalafiora na zimę

4 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka z bakłażana i kalafiora na zimę
Oleksii Sergieiev, stock.adobe.com
0

Pyszna sałatka z bakłażana i kalafiora wśród zimowych preparatów doskonale urozmaica słoiki z ogórkami i pomidorami. I jak go prawidłowo ugotować – powiem szczegółowo i etapami w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w paski i smaż na złoty kolor.

Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 3-4 minuty.

Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.

Wymieszaj wszystkie składniki razem i odstaw na 3 godziny.

Włóż sałatkę szczelnie do sterylnych słoików. Dodaj trochę wrzącej wody, jeśli brakuje soku.

Wysterylizuj półfabrykaty przez kolejne 20 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy