lecho ancle bens z cukinią na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho ancle
olgavolodina, stock.adobe.com
0

Uwielbiam wszelkiego rodzaju preparaty warzywne na zimę, a takie lecho ancle-bens od lat pozostaje jednym z moich ulubionych. Tym razem powiem ci szczegółowo, jak najlepiej ugotować go z cukinią. Podawaj jako sałatkę, dodatek lub używaj do przygotowywania innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo.

Wymieszaj pomidor, wodę i olej. Dodaj cukier i sól i zagotuj.

Dodaj warzywa do pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.

Dodaj ocet i czosnek. Dusić przez kolejne 5 minut.

Rzuć lecho ancle bens do wysterylizowanych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy